Duurzaam1 mrt '12 14:46

DNV KEMA: nieuwe wereldspeler energieadvies

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

DNV en KEMA hebben onlangs de vereiste goedkeuring gekregen om een wereldwijd advies- en certificeringsbedrijf te vormen. Het nieuwe bedrijf, DNV KEMA, heeft als streven verduurzaming en energie-efficiëntie wereldwijd te versnellen.

DNV KEMA richt zich onder andere op het opwekken en de distributie van hernieuwbare energie, CO2-reductie, en certificatie op mondiaal niveau.

Actie-reactie

De samenwerking is een reactie van DNV op de wereldwijde veranderingen en investeringen binnen de energiesector. Chief executive van DNV KEMA, Thijs Aarten constateert dat er op internationaal niveau een groeiende behoefte is aan energieadvies en een toenemende vraag naar verduurzaming.

Aarten vertelt: “DNV KEMA’s thuismarkten bevinden zich in Europa, Noord Amerika en China. Onze klanten zullen hier voordeel van hebben doordat we hen op meer plaatsen een bredere dienstenportfolio in de gehele energiewaardeketen zullen aanbieden”.

Transformatie

Het nieuwe bedrijf kan profiteren van het feit dat bedrijven en landen, zoals de VS, Europa en Azië, tegenwoordig in toenemende mate bezig zijn hun energie-infrastructuur te transformeren. Ook door wereldwijde verscherping van milieuregelgevingen en hogere brandstofkosten wordt verduurzaming steeds belangrijker.

Om die redenen voorziet DNV KEMA aanzienlijke groeimogelijkheden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen