Duurzaam6 jun '12 16:48

Coca Cola ontwikkelt duurzame verpakkingen

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Coca Cola en 4 andere multinationals gaan zich samen inzetten om milieuvriendelijke verpakkingen te ontwikkelen. De doelstelling van het onderzoek zijn verpakkingen van 100 procent plantenmateriaal.

Coca Cola, Ford, Heinz, Nike en Procter & Gamble gaan zich gezamenlijk inspannen voor het ontwikkelen van milieuvriendelijke verpakkingen. De samenwerking borduurt verder op de huidige ontwikkelingen van Coca Cola om plantaardige verpakkingen te ontwikkelen.

Het duurzame materiaal zal worden gebruikt voor onder meer plastic flessen, kleding en autoproducten.

Plantaardige suikers
Het toekomstige productiemateriaal zal gaan bestaan uit plantaardige suikers die scheikundig worden omgezet tot grondstoffen die onmisbaar zijn voor de productie van plantaardig PET-plastic. Deze suikers zijn afkomstig van Braziliaanse plantages.

Coca-Cola
in juni 2011 introduceerde Coca-Cola in Nederland de Plantbottle, welke voor 22,5 procent uit planten en voor 25 procent uit gerycled plastic bestond. Die PET-fles is er nu voor de 500ml  PET-flessen van Coca-Cola, Coca-Cola light en Coca-Cola Zero.

Coca-Cola hoopt in 2015 de eerste fabriek voor de productie van het 100 procent plantaardige PET-plastic flessen te openen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen