Duurzaam7 mei '12 17:00

Duurzame investeringen populair bij banken

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De investeringen in groene stroom gingen in 2010 en 2011 flink omhoog onder de Nederlandse banken. Het totaalbedrag steeg met 55 procent tot een jaarlijkse € 1,5 mrd.

Ten opzichte van een onderzoeksrapport over 2007 – 2009 van de Eerlijke Bankwijzer, blijkt er een verhoogde interesse onder de Nederlandse banken voor duurzame energie.

“Gelukkig zijn er heel wat banken die mooie rapportcijfers laten zien,” zei Geert Ritsema van Milieudefensie namens de Eerlijke Bankwijzer. “Zelfs terwijl de regering geen consistente overheidssteun voor verduurzaming van de elektriciteitsvoorziening bood.”

Door het beleggen €1,1 mrd over 2010 en 2011 neemt Rabobank ruim 40 procent van alle investeringen in duurzame elektriciteit voor zijn rekening. Triodos Bank volgt met 23 procent van alle investeringen. Beide banken investeren uitsluitend in duurzame stroom.

Achterblijver
Staatsbank ABN Amro bleef achter. De groene investeringen bleven ongeveer gelijk aan die van de vorige periode. “Het is veelzeggend dat juist staatsbank ABN Amro zo dramatisch achterblijft. We roepen het volgende kabinet op echt te kiezen voor duurzame energie,” aldus Ritsema.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen