Duurzaam25 mei '12 13:58

Investering $40 miljard in schone energie Goldman Sachs

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De komende tien jaar gaat zakenbank Goldman Sachs $40 mrd (€32 mrd) investeren in hernieuwbare energie.

De groei van opkomende economieën, zoals China en Brazilië, zorgt voor een stijgende vraag naar schone energie. Zeker nu deze landen steeds ambitieuzer zijn in het reduceren van hun CO2-emissies.

“We denken dat dit een opkomende kans die vrij groot zal zijn,” reageerde Stuart Bernstein, hoofd van de afdeling clean tech en hernieuwbare energie bij Goldman Sachs.

2011
Goldman Sachs heeft ook in 2011 in duurzame technologie geïnvesteerd. Toen investeerde de bank voor een totale waarde van $4,8 mrd (€3,8 mrd) in duurzame bedrijven – hiervan bestond zo’n $500 mln (€397 mln) uit eigen geld.

Nieuw of oud?
Analisten noemen het plan van Goldman Sachs meer een “charmeoffensief” dan echt nieuw. De aangekondigde investering komt neer op zo’n $4 miljard per jaar. Dit is vergelijkbaar met voorgaande jaren. 

Financiering
De zakenbank zal het grootste deel van het bedrag met geld van klanten financieren in plaats van met zijn eigen geld. Goldman Sachs zal onder andere investeren in zonne- en windenergie, biobrandstoffen, energiebesparing en groen vervoer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen