Duurzaam22 mei '12 14:56

DSM investeert €100 miljoen in Nederlandse innovatie

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

DSM investeert €100 mln in drie Nederlandse onderzoekslaboratoria. Daarmee wil het bedrijf de Nederlandse innovatie- en kenniseconomie op gebied van gezondheid, duurzame voeding en materialen stimuleren.

Met de investering van €100 mln bouwt het Nederlandse chemie- en biotechnologiebedrijf een nieuw laboratorium voor biotechnologisch onderzoek in Delft en wordt er geïnvesteerd in het nieuwe consortium voor de Bioprocess Pilot Facility. Daarnaast wordt in Sittard-Geleen een nieuw onderzoeksgebouw gebouwd gericht op duurzame materiaalontwikkeling.

Kenniseconomie

De investeringen hebben een belangrijke impact op de versterking van de Nederlandse kenniseconomie.  'Dit zorgt dat Nederland in agrofood, chemie en energie tot de wereldtop blijft behoren,' zegt minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie. '

Belastingskorting

De investeringen hebben een belangrijke impact op de versterking van de Nederlandse kenniseconomie. DSM investeert in de door de overheid gestelde belangrijke topsectoren voor de toekomst, daardoor kan het bedrijf gebruikmaken van een belastingkorting voor innovatieve bedrijven binnen deze sectoren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen