Duurzaam24 apr '12 14:15

400% omzetstijging hernieuwbare energiesector Engeland in 2020

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De duurzame energiesector van Engeland kan een omzetstijging van 400 procent beleven. Het land dient hiervoor de vastgestelde EU-doelstelling, 15 procent van haar energie uit hernieuwbare bronnen putten in 2020, te realiseren.

Deze onderzoeksresultaten zijn onlangs bekend gemaakt door de handelsorganisatie Renewable Energy Association (REA).

Werkgelegenheid
De omzetstijging leidt ook tot een banengroei van 300.000 banen. Bovendien kan het Engeland ongeveer €74 mrd aan importkosten van olie en gas besparen.

"Het stimuleren van duurzame energie schept werkgelegenheid - in plaats van geld te besteden aan de import van energie moeten we ons richten op onze eigen economie," bepleit Gaynor Hartnell, chief executive van REA.

Opschroeven
Onderzoeksbureau Bloomberg maakte onlangs nog bekend dat door politieke en economische onzekerheid duurzame investeerders het eerste kwartaal van 2012 wereldwijd afhaakten. Bloomberg stelt dat de zes grootste energiebedrijven van Engeland hun groene investeringen moeten opschroeven, wil het land haar doelstelling in 2020 halen.

Verbeteren
De REA roept het Ministerie van Energie en Klimaatverandering op om het Engelse hernieuwbare energiebeleid te verbeteren. "De overheid moet maatregelen nemen om de hernieuwbare energiesector op te bouwen en het Verenigd Koninkrijk op koers te houden om haar duurzame doelstellingen te halen,” aldus Hartnell.

Gerelateerde artikelen