Duurzaam18 dec '12 11:23

Provincies verdelen 1200 windmolens

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Volgende week leggen de provincies een voorstel bij de ministers van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu. Hoeveel windmolens krijgt elke provincie?

Hoewel de voorstellen van de provincies nog door de Provinciale Statenvergadering moeten komen, zijn bij veel provincies de grote lijnen al duidelijk. Het Rijk heeft verordonneerd dat er voor 2020 in totaal 6.000 megawatt aan nieuwe windmolens zijn geplaatst.

De provincies zijn daarbij in eerste instantie leidend in de verdeling van het nieuw te plaatsen vermogen. Flevoland neemt 1.400 megawatt voor zijn rekening, Zuid-Holland 720, Noord-Brabant 420 en Noord-Holland 250.

Overige provincies

De overige provincies willen nog niets kwijt over hun aandeel. De verdeling ligt gevoelig, omdat provincies bang zijn voor horizonvervuiling en daarmee hun aandeel zo klein mogelijk willen maken.

Begin volgende week krijgen ministers Schultz van Haegen (Infra & Milieu) en Kamp (Economische Zaken) het aanbod. Als de provincies er toch niet blijken uit te zijn gekomen, maakt het Rijk alsnog de verdeling.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen