Duurzaam10 okt '11 15:31Aangepast op 11 okt '11 10:46

Buiten spits rijden loont

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Minister Schultz van Haegen gaat automobilisten belonen die de spits mijden. Naast beloningen zal het project Spitsvrij informatie geven om het reisgedrag te verbeteren.

Het project zal plaatsvinden in de verkeersdriehoek Utrecht-Amersfoort-Hilversum. Al 4.000 automobilisten hebben zich voor Spitsvrij aangemeld.

Reisgedrag
Met het project wil de minister van Infrastructuur en Milieu het rijgedrag van automobilisten veranderen door de reiziger zelf de voordelen te laten ervaren. Via de REISplanner, een speciale website en app voor de smartphone, ontvangen de deelnemers vervoeradvies voor de auto, openbaar vervoer en de fiets.

Deelnemers
Aan het project kunnen totaal 5.000 automobilisten deelnemen. Ook zijn er werkgevers benaderd om aan Spitsvrij deel te nemen. Al 60 werkgevers werken mee door andere werktijden en locaties aan te bieden. Niet alleen de automobilisten maar ook de werkgevers zijn verantwoordelijk voor de filevorming tijdens de spits.

Beloning
Wanneer een deelnemer geen enkele keer meer in de spits rijdt kan hij per maand 60 tot 120 euro verdienen. De organisatie van het project gaat hier echter niet van uit. Verwacht wordt dat de deelnemer een beloningsbedrag tussen de 30 en 90 euro per maand zal opstrijken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen