Duurzaam13 dec '11 14:18

Klimaattop levert Philips onderscheiding op

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Naast een gedeeltelijk akkoord leverde de klimaattop in Durban nog iets op: Philips Lighting werd onderscheiden voor een LED-straatverlichtingsproject in het Chinese Guiyang.

Onder het toeziend oog van Ban Ki-Moon, secretaris-generaal van de VN, werd het project gepresenteerd als een 'best practice'-voorbeeld van een publiek-private samenwerking. Het project voorziet landelijke gemeenschappen in China van LED-straatverlichting op zonne-energie. Philips doneerde de eerste 100 installaties in Guiyang.

LED-straatverlichting op zonne-energie is een oplossing voor afgelegen gebieden die niet verbonden zijn aan een elektriciteitsnet. Naast het feit dat het milieuvriendelijk is, maakt de verlichting meer sociale en economische acitiviteiten mogelijk na zonsondergang.

Trots

“Philips is trots op deze erkenning van onze inspanningen voor het leveren van zinvolle, duurzame oplossingen die helpen het gevoel van welzijn, comfort en veiligheid te verbeteren van zo’n 1,6 miljard mensen wereldwijd die op dit moment zonder elektriciteit leven”, aldus Tommy Leong, President van Philips Lighting Great China.

Verbruik verlichting

Volgens de International Energy Agency komt 19 procent van het energieverbruik ter wereld voor rekening van verlichting. Ongeveer twee derde hiervan is sterk verouderd. Een overschakeling naar LED-verlichting kan in veel toepassingen een energiebesparing van 80 procent opleveren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen