Duurzaam27 apr '12 15:50

Bekroond worden tot plaskoning op Koninginnedag

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Jezelf rijk pissen op Koninginnedag? Waternet houdt een wedstrijd Potje Pissen: “Wie die dag het allermeeste plast wint een jaar gratis plassen.”

Waternet, een Nederlandse overheidsinstantie voor waterbeheer, wil hiermee de schone grachten van Amsterdam ook gedurende deze grootse feestdag behouden.

Overstromen
De afgelopen jaren raakten veel plaskruizen overstroomd. “In 2010 is er naar schatting 6.900 tot 11.500 liter urine op straat en in het water terecht gekomen door de overstroming van 46 plaskruizen,” aldus Kleinhout. Waternet heeft al deze locaties aangesloten op het riool, daardoor vonden er in 2011 nog maar bij 7 nieuwe plaskruizen overstromingen plaats. Deze zeven worden komend jaar aangesloten op de riolering.

Plaspunten
De plaspunten zijn op Koninginnedag te vinden op www.urinwaar.nl. “Tijdens Koninginnedag plassen veel mensen, veelal mannen, in de gracht of op straat en in portieken. Met urinwaar.nl bewegen we mensen om op Koninginnedag gebruik te maken van de ruim 200 extra geplaatste plaspunten,” vertelt Diane Kleinhout, communicatieadviseur bij Waternet.

De wedstrijd
De wedstrijd "Potje Pissen" vindt plaats in Amsterdam op de Westerstraat en bij station Zuid. Kleinhout: “Er staan twee urinoirs, waar telkens vier mannen zich in de prijzen kunnen pissen. Wie het meeste plast wint de wedstrijd en wie die dag het allermeeste plast wint een jaar gratis plassen.”

Gerelateerde artikelen