Duurzaam16 mei '12 11:50

Eerste hybride Ferrari eind 2012

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Eind 2012 brengt de Italiaanse sportwagenfabrikant Ferrari zijn eerste hybride model op de markt. De CO2-uitstoot van de Ferrari Enzo komt echter wel ruim boven de Europese doelstelling.

Image

Eerder deze week maakte Luca di Montezemolo, CEO van Ferrari, bekend dat de fabrikant eind dit jaar zijn eerste hybride Ferrari Enzo uit zal brengen.

Motorkap
“Een limited edition model en de eerste hybride sportwagen van Ferrari,” aldus Di Montezemolo. Onder de motorkap van de hybride Ferrari zitten naar alle waarschijnlijkheid twee elektromotoren in combinatie met een 12-cilinder benzinemotor.

410 gram teveel
Het duurzame model verbruikt tot 40 procent minder brandstof dan de traditionele Enzo. Wel blijft er meer dan genoeg ruimte voor verbetering. De nieuwe Ferrari stoot momenteel bijna 550 gram CO2 per kilometer uit - Dit is ruim 410 gram meer dan het huidige Europese vastgestelde gemiddelde van 140 gram CO2 per kilometer.

Sportwagens
Ook andere sportwagenfabrikanten staat in de duurzame startblokken. Porsche kondigde aan begin 2013 een hybride 918 Spyder sportwagen op de markt te zullen brengen. BMW gaat in 2014 beginnen met de productie van een hybride model.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen