Duurzaam26 apr '12 13:53

Windtak Siemens verkeert in zwaar weer

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Siemens heeft haar winstprognose over 2012 voor de windtak met bijna €1 mrd naar beneden bijgesteld. Siemens blijft hoopvol.

De elektronicaproducent moest voor de derde keer in vijf jaar tijd haar omzetprognose bijstellen.

Gedwongen
Vertragingen in de oplevering van windmolenparken dwingen de elektronicaproducent haar nieuwe winstprognose bij te stellen naar €5,4 mrd. Eerder nog ging Siemens uit van €6 mrd.
Ingo-Martin Schachel, analist van de Duitse Commerbank AG, vindt de bijstelling nog te rooskleurig. Hij verwacht dat de windtak van Siemens dit jaar niet meer dan €5 mrd gaat opleveren.

Zwaar weer
Siemens verkeert het afgelopen jaar in zwaar weer. De lagere omzet is onder andere veroorzaakt door een daling van 13 procent van de orders in het eerste kwartaal. Felix Ferlemann, hoofd van Siemens’ windenergietak, gaf onlangs aan dat de windenergie-industrie kampt met lage marges en beleggingsrisico's. Bezuinigingen omtrent de Europese subsidies versterken deze situatie.

Hoopvol
Peter Loescher, CEO van Siemens, is echter hoopvol: “Naar verwachting zullen de orders in het tweede helft van het jaar opleven ten opzichte van het eerste”. Om die reden adviseert Sjoerd Ummels, analist bij ING Groep NV, beleggers om vast te houden aan Siemens: "De tweede helft van dit jaar zal een heel ander beeld geven."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen