Duurzaam1 mei '12 13:50

Gucci, YSL en Fnac kiezen voor duurzaam

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

PPR lanceerde afgelopen week een ambitieus duurzaam vijfjarenplan. De doelstellingen, zoals het verminderen van CO2-uitstoot, worden gemeten met Environmental Profit & Loss Account. Ook zal zij volledig transparant worden over de bronnen van haar grondstoffen.

PPR is de moedergroep van de merken Gucci, Yves Saint Laurent, Fnac, Puma  en velen anderen. Het luxeconcern geeft aan dat het tijd is voor een fundamentele verduurzaming.

“We zijn ervan overtuigd dat de innovatieve en duurzame aanpak zal leiden tot nieuwe inkomstbronnen en vernieuwende business modellen voor de gehele groep,” zegt Francois-Henri Pinault, voorzitter en algemeen directeur van PPR.

Traject

“De komende vijf jaar staan centraal voor PPR haar toekomst en nu hebben we een duidelijk traject van wat we willen bereiken en wat de actiepunten zijn om daar te komen,” aldus Pinault.

PPR zal de belangrijkste leveranciers om de 2 jaar gaan evalueren en ze daarnaast helpen om best practices en de gedragscodes van PPR na te kunnen streven. Ook zal zij voor 2020 het gebruik gevaarlijke chemicaliën volledig elimineren.

Environmental Profit and Loss Acount

Environmental Profit and Loss Acount (E P&L) is een financiële analyse van een bedrijf haar milieubewustzijn en bedrijfsactiviteiten over de gehele distributieketen.

Sport en lifestyle merk Puma introduceerde in 2010 voor het eerst deze vorm van financiële data met de berekende resultaten van onder meer waterverbruik, luchtverontreiniging, land conversie en afval. In 2015 wil PPR al haar bedrijven analyseren met behulp van E P&L.  

“Het ultieme doel is innovatieve manieren te implementeren om de efficiënt de voetafdruk van PPR te verminderen op alle kernonderdelen, zoals grondstoffen, behandeling, fabricatie en distributie, ” stelt Pinault.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen