Duurzaam1 mei '12 14:07

Duurzaamheid ‘must have’ voor dienstverlening

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Duurzaamheid is een ‘must have’ voor de IT-sector. Dit blijkt uit recent onderzoek van Rackspace, een internationale koploper op gebied van IT-service.

Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat alle Rackspace klanten (96 procent) zichzelf identificeren met het thema duurzaamheid.

Voorsprong
Opvallend genoeg is 75 procent van de 232 respondenten van mening dat een duurzame serviceprovider een voorsprong heeft op concurrenten. De trend dat duurzaamheid doorslaggevend kan zijn tijdens het inkoopproces wordt ook doorgezet door het onderzoek.

“De resultaten van dit jaar wijzen op een duidelijke correlatie tussen de service provider en hoe zwaar het thema duurzaamheid weegt bij de aankoopbeslissing,” verduidelijkt Melissa Gray, directeur van de afdeling duurzaamheid bij Rackspace.

Noodzaak
Het bedrijfsleven dient duurzaamheid te zien als een competitieve noodzaak – en niet alleen als marketinginstrument. “Bedrijven begrijpen dat het selecteren van duurzame partners in hun productieketen zich vertaalt in een lager risico, meer efficiëntie en een hogere beloning," aldus Gray.

De sprong
Rackspace stelt dat steeds meer bedrijven de sprong zullen wagen om te verduurzamen. Gray: "Duurzaamheid breidt zich uit van een ‘nice to have’ naar een ‘must have’.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen