Duurzaam31 okt '11 16:22Aangepast op 1 nov '11 11:13

Windmolens voorzien BMW-fabriek van stroom

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De productie van de elektrische auto's van de BMW i-serie wordt geheel CO2-vrij. De autofabrikant bouwt hier speciaal een nieuwe fabriekshal voor.

De hal wordt naast de huidige BMW-fabriek in het Duitse Leipzig gebouwd. De nieuwe fabriekshal zal de eerste ter wereld zijn met een CO2-vrije stroomvoorziening.

Fabriekshal
De Duitsers zijn in maart begonnen met de bouw van de nieuwe hal, die BMW zo'n 400 miljoen euro zal kosten. In 2013 zullen er de eerste elektrische auto's geproduceerd worden.

Energiebesparing
Dankzij moderne technieken wordt bij de productie van auto's 50 procent minder energie en 70 procent minder water verbruikt. De stroom die nodig is voor de productie van de elektrische auto's zal worden opgewekt door vier windturbines. Elke turbine kan per uur 2,5 megawattuur stroom leveren.

Duurzame autofabrikant
BMW staat al zeven jaar op rij boven aan de lijst van duurzame autofabrikanten in de Dow Jones Sustainability Index. De Duitsers staan dan ook bekend als de meest duurzame autofabrikant ter wereld. Met de CO2-vrije productie van elektrische voertuigen laat BMW maar weer eens zien waarom zij deze koppositie bezitten.

Gerelateerde artikelen