Duurzaam10 okt '11 14:37Aangepast op 11 okt '11 10:48

Vliegende windmolens op komst

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een nieuwe vliegende windmolen kan hoogtes van 1500 meter bereiken. De 'Wing 7' is daarmee in staat om wind efficiënter te benutten dan de normale windmolens.

De vliegende windmolen kan vergeleken met de traditionele windmolen de dubbele hoeveelheid energie opwekken. Dit komt omdat de Wing 7 op grotere hoogtes wind benut.

Ontwerp
De Wing 7 weegt 56 kilogram en heeft een spanwijdte van acht meter. De opgewekte energie wordt via een ketting naar het vaste land geleid.

Energie
Het vliegtuigje is in staat om voortdurend een hoeveelheid van 20 kilowattuur energie op te wekken. Wanneer de Wing 7 tussen de 300 en 600 meter hoog vliegt wordt de windenergie het best benut. Zelfs zonder subsidies kan de vliegende windturbine concurreren met kolencentrales, wat op dit moment de goedkoopste energieleveranciers zijn.

Ontwerpers
De ontwerpers van de Wing 7, het Amerikaanse bedrijf Makani Power, vielen met hun ontwerp in de prijzen. Popular Mechanics reikte hen de jaarlijkse Breakthrough Awards uit. Het bedrijf wil de Wing 7 in 2015 op de markt brengen en wordt financieel gesteund door de Amerikaanse overheid en Google.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen