Duurzaam4 apr '11 18:07Aangepast op 5 apr '11 06:38

ArenA wordt ruimer, veiliger en duurzamer

Auteur: Harmen Simon Teunis

De verbouwing van Amsterdam ArenA is maandag begonnen. Circa 20 miljoen euro wordt geïnvesteerd in verbetering van het grootste Nederlandse stadion voor voetbalwedstrijden, concerten en andere evenementen. Na de verbouwing wordt het thuisfront van Ajax duurzamer, toegankelijker en veiliger, liet de organisatie weten.

De ArenA moet in 2015 een klimaatneutraal stadion zijn, dat geen gram CO2 meer uitstoot. Tijdens de verbouwing wordt een aantal maatregelen genomen, die de uitstoot met de helft verminderen. Zo komt zal er minder verwarmd of gekoeld worden.

Overige maatregelen

Later volgt nog een aantal andere maatregelen, die de uitstoot van CO2 helemaal terugdringen. Op het dak van de ArenA komen zonnepanelen van de nieuwste generatie en het stadion krijgt een eigen windmolen.

De ArenA moet toegankelijker en veiliger worden door extra liften en roltrappen. De ontvangstruimtes worden groter. Daarnaast komt er een inpandige verbinding tussen het hoofd- en het entreegebouw.

De verbouwing moetvolgend jaar zomer klaar zijn. De werkzaamheden hebben geen invloed op de evenementenagenda van het stadion.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen