Duurzaam27 feb '12 12:56

Manchester United scoort 3-punter op vergroening

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Onlangs ontving voetbalclub Manchester United de ISO 14001 certificering, een internationaal erkende milieustandaard. De club heeft hiermee nog een stap gezet om één van de duurzaamste sportclubs ter wereld te worden.

Om de ISO 14001 certificering te ontvangen, heeft de club onder andere verlichting verminderd en nieuwe controles op verwarmings- en airconditioning systemen ingevoerd.

“Het ontvangen van een certificering van een internationale milieustandaard is bewijs van al het harde werk van de club”, aldus Michael Bolingbroke, chief operating officer van Manchester United.

3-punter

In 2010 heeft de club al de Carbon Trust standaard, een certificering voor het verminderen van CO2-uitstoot, gekregen. Ook scoorde Manchester United afgelopen jaar een nummer één plaats op de Carbon Reduction Energy Efficiency ranglijst. Met de ISO 14001 certificering maakt Manchester United een hattrick vol.

De club heeft de afgelopen jaren in totaal meer dan € 600.000 bespaard door te verduurzamen.

Streven

De club heeft nu als streven de ISO20121, de certificering voor ‘Sustainable Events Management’, te bemachtigen. Hiermee zou Manchester United de eerste sportclub met drie erkende ‘green management’ certificeringen kunnen worden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen