Duurzaam20 nov '12 17:39

Paarse Milka koe gaat groen

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het moederbedrijf van Milka, Oreo’s en Toblerone gaat €312 mln investeren in zijn waardeketen. Milieu, boeren en de opbrengst moeten er baat bij hebben.

Mondelēz International, het moederbedrijf van de bekende chocolademerken, is het grootste chocoladebedrijf ter wereld. Onlangs investeerde dochter Cadbury al €78 mln in de waardeketen. Met resultaat. Boeren produceerden 20 procent meer, verdienden twee keer zoveel en overheden werden gestimuleerd om 80 procent meer uit te geven aan projecten. Dit doet alle andere dochterbedrijven van Mondelēz volgen.

People, planet, profit
Cacao Life is de titel van het programma dat de chocoladefabrikant gaat doorvoeren. De speerpunten van het programma zijn landbouw, de gemeenschap, jeugd en milieu. Door samen te werken met de boeren wil de multinational de opbrengst en salarissen van de boeren verhogen door de productiviteit te verbeteren. Door te investeren in biodiversiteit en bodemerosie preventie wil Mondelēz van cacao producerende gebieden florerende gemeenschappen maken.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen