Duurzaam3 jan '12 11:30Aangepast op 3 jan '12 13:20

Windmolenbouwer wint orders in zes landen

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Deense Vestas, de grootste producent van windmolens ter wereld, maakte op de laatste werkdag van 2011 bekend dat het windparken in zes landen zal gaan realiseren.

De grootste order komt uit Zweden, waar Vestas 23 turbines zal installeren met een totale capaciteit van 69 MW. De Franse energiemaatschappij Electricité de France laat twee windmolenparken bouwen in Duitsland en Italië, met een gecombineerde capaciteit van 62 MW.

De andere drie orders komen uit Frankrijk (54 MW), Pakistan (50 MW) en Engeland (24 MW). Hiermee komt de totale capaciteit die Vestas zal installeren op 259 MW.

Pakistan
Met de order uit Pakistan maakt Vestas zijn entree in het Aziatische land. Een woordvoerder van het Deense bedrijf is enthousiast over "de gunstige positie" die Vestas hiermee verkrijgt om windenergie in Pakistan te stimuleren.

Doelen 2011
Eerder in december sleepte Vestas ook al een megaorder binnen bij de Braziliaanse partij CPFL Energia voor een windmolenpark met een capaciteit van 254 MW.

Het bedrijf komt daarmee nog zo'n 800 MW aan geïnstalleerde capaciteit te kort om zijn doel te behalen van 7000 MW tot 8000 MW in 2011. Een woordvoerder van het bedrijf verwacht echter dat dit doel alsnog gehaald wordt. Een aantal projecten uit het laatste kwartaal van 2011 zijn nog niet onthuld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen