Duurzaam25 apr '12 13:40

Eneco nieuwe energieleverancier Danone Innovation Center

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Eneco tekent twintigjarig contract met Danone voor exploitatie, beheer en onderhoud van duurzame energievoorziening op het Utrecht Science Park. De bouw zal in mei 2013 afgerond zijn.

Eneco neemt de installatie van de duurzame energieopwekking warmte/koudeopslag over van OVG, de projectontwikkelaar van het Danone Innovation Center.

“Met de verkoop van de WKO aan Eneco heeft OVG gekozen voor een betrouwbare partner die voor de komende twintig jaar de duurzame energieopwekking zal exploiteren”, zegt Fokkeline Lakerveld van OVG.

WKO
WKO is energie die wordt opgeslagen in de bodem van een gebouw, in de vorm van warmte of kou. De energie wordt vervolgens efficiënt benut wanneer het gebouw opgewarmd of afgekoeld moet worden. De rendabiliteit van KWO is afhankelijk van het type en de vorm van de ondergrondse energieopslag.

“Steeds vaker zijn wij betrokken bij bouwprojecten waarbij in een vroeg stadium al wordt nagedacht over een passende duurzame energievoorziening. In dit project konden we daardoor meedenken hoe de WKO het meest rendabel kan worden ingezet”, zegt Wietze Fabriek, directeur Verkoop en Marketing van Eneco Warmte & Koude.

Certificering
Op basis van aspecten zoals locatie, vormgeving en bouwmethodiek, heeft het kantoordeel van het Danone Innovation Center het duurzame BREEAM-NL-Excellent-ontwerpcertificaat ontvangen, een meetinstrument om de duurzaamheid van gebouwen te beoordelen.

Gerelateerde artikelen