Duurzaam1 nov '12 12:18

Telegraaf en Spits groenste kranten van Nederland

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Door CO2-uitstoot te reduceren en gebruik te maken van groene stroom mogen De Telegraaf en de Spits zich de duurzaamste kranten van Nederland noemen.

Dat maakte Rank a Brand woensdag bekend.  De merkenvergelijker deed onderzoek naar de duurzaamheid van kranten en tijdschriften. Er werd op basis van 12 criteria gekeken naar onder andere klimaatverandering en CO2-emissies, duurzame handel en milieubeleid.

Ruimte voor verbertering
Telegraaf Media Groep (TMG), waartoe beide winnaars behoren, is al een aantal jaar bezig met het terugdringen van haar CO2-voetafdruk. Sinds 2010 slaagde de uitgever erin om de CO2-uitstoot met een kwart terug te dringen. Toch is er nog veel ruimte voor verbetering, de kranten maken nog geen gebruik van gecertificeerd papier. TMG scoorde goed op zes van de twaalf criteria en haalde hiermee een C-label. Kranten zoals Trouw en de Volksrant bungelen dankzij een ondoorzichtig MVO-beleid onderaan de lijst.

Groene Amsterdammer niet zo groen
De echte koplopers zijn echter niet de kranten maar de tijdschriften. Duurzaamheidstijdschrift De Betere wereld en opiniemagazine Ode voeren hier de lijst aan. Zij kregen van Rank a Brand het hoogst haalbare A-label toegekend. Hoewel de naam van het tijdschrift anders doet vermoeden moet De Groene Amsterdammer het met een laatste plaats doen. Het opinieblad is onduidelijk over haar milieubeleid en geeft geen informatie over het gebruik van gecertificeerd papier.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen