Duurzaam11 dec '12 12:24

CEO’s bezorgd over energie- en grondstofkosten

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De meerderheid van de CEO’s wereldwijd maakt zich zorgen om de kosten voor energie en grondstoffen. De kwestie staat nu bovenaan de lijst van bedreigingen voor de bedrijfsvoering.

Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van adviesbureau PwC onder 795 CEO’s uit onder andere Amerika, Europa en Azië. Sinds vorig jaar is het aantal CEO’s dat de energie- en grondstofkosten als grootste bedreiging ziet gestegen met 7 procent tot 53 procent. Hiermee zijn consumentenbesteding- en gedrag als grootste bedreiging van de troon gestoten.

CEO’s willen probleem aanpakken
De meeste CEO’s zeggen het probleem aan te willen pakken. Bijna de helft wil meer aandacht besteden aan de aanpak van de kwestie en een kwart wil meer investeren in het veiligstellen van natuurlijke hulpbronnen. Maar het lijkt er ook op dat de CEO’s nog niet snel tot daden over zullen. Ongeveer 40 procent verwacht volgend jaar geen veranderingen omtrent de kwestie.

Politici slaagden er vorige week tijdens de klimaattop in Doha niet in om tot een langetermijnovereenkomst over klimaatverandering te komen. De  verantwoordelijkheid om milieuproblemen aan te pakken ligt bij het bedrijfsleven, aldus PwC.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen