Duurzaam18 nov '11 18:05Aangepast op 21 nov '11 10:52

BNR Duurzaam 19 november: Duurzaam drama of optimisme?

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Welk boek moeten we nu lezen? Die van Wijnand Duyvendak over het drama rond klimaatpolitiek of die van Maurits Groen over kansrijke klimaatpolitiek?

Duurzame boeken dus! In de studio was klimaatpublicist en oud-Tweede Kamerlid Wijnand Duyvendak naar aanleiding van zijn boek: Het Groene optimise", waarin hij het "drama" 25 jaar klimaat politiek samenvat. En naast hem zat duurzame goeroe en ondernemer Maurits Groen die een heel aantal boeken over duurzaamheid uit heeft gegeven. Met hem gingen we kijken of er over duurzaamheid ook nog een wat vrolijker boek te vinden is...

En verder: ondanks dat de smartgrid staat voor schoner, goedkoper en zuiniger energieverbruik hebben ontwikkelaars van het 'slimme energiesysteem' nog steeds een hoop uit te leggen. Want kunnen we inderdaad alle zelfopgewekte energie inzetten, waarom zijn de investeringskosten zo hoog en waarom kan het vaak niet voor 100% onze energie leveren?  In de nieuwbouwwijk IJburg in Amsterdam wordt er volop geëxperimenteerd met deze systemen die werken op zonne -en windenergie. En daar ligt ook Femtogrid Energy Solutions, een jong bedrijf die hun smartgrids nog slimmer en effectiever willen maken dan de bestaande. Anke Truijen nam er een kijkje en deed verslag.

En tot slot was Mette te Velde te gast, want die lanceerde maandag 21 november de duurzame en groene versie van Groupon! Geen korting en kwantiteit, maar korting en kwaliteit - is de belofte!

Luister hier de uitzending van zaterdag 19 november BNR Duurzaam terug met.............................Mark Beekhuis!


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen