Duurzaam11 mei '11 17:52

1,3 miljard ton aan eten verspild

Auteur: Edme Koorstra

Eenderde van al het voedsel wordt nooit opgegeten. Het eindigt in de afvalbak of wordt op een andere manier verspild. Dat zegt de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties. Het gaat om 1,3 miljard ton aan eten.

"Gezien de beperkte beschikbaarheid van natuurlijke bronnen is het effectiever om het verlies aan voedsel te beperken dan de voedselproductie te verhogen om de groeiende wereldbevolking te voeden'', aldus de FAO. Bijna een miljard mensen in de wereld hebben te lijden onder een gebrek aan voedsel.
Arme landen, rijke landen
In arme landen gaat vooral voedsel verloren door het mislukken van oogsten en een gebrekkige infrastructuur. In rijke landen komt het vooral omdat mensen voedsel weggooien. In Europa en Noord-Amerika verspillen consumenten elk jaar tussen de 95 en 115 kilo voedsel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen