Duurzaam2 dec '11 13:54Aangepast op 2 dec '11 14:16

Britten wekken energie op uit crematieproces

Auteur: redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In het Verenigd Koninkrijk hebben ze een wel heel bijzondere manier gevonden om duurzaam energie op te wekken: energiegeneratie uit stoffelijke overschotten.

Image

In het Durham crematorium willen ze de warmte die vrijkomt bij het crematieproces inzetten om turbines te laten draaien die het crematorium van energie kunnen voorzien.

Verbranding
Het crematorium wil naast haar twee verbrandingsovens turbines plaatsen om elektriciteit te genereren uit de warmte die vrijkomt bij de verbranding van stoffelijke overschotten. De opgewekte energie is gelijk aan het energieverbruik van 1500 tv's. De energie wordt gebruikt voor de website, het kantoor en de kapel van het Britse crematorium.

Efficiëntienormen
Het crematorium in Durham is de eerste plek in het Verenigd Koninkrijk waar energie door middel van crematie wordt opgewekt. Gelijksoortige instellingen dienen, net als andere industrieën, te voldoen aan de vastgestelde efficiëntienormen die in het Verenigd Koninkrijk gelden. Veel crematoria vervangen daarom hun oven om onder andere hun kwikuitstoot terug te brengen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen