Eyeopeners7 mrt '16 17:32

Plugify: een marktplaats voor de muzikant

Auteur: Karlijn Meinders

Live muziek nodig voor een feestje, maar zelf geen gitaarhelden in je vriendengroep? Dan kan deze marktplaats voor muzikanten wel eens de oplossing zijn.

Foto: ANP
Foto: ANP

Nederland heeft meer dan 20.000 full-time muzikanten en de hoeveelheid semi-professionals en amateurs is nog vele malen groter. Maar hoe vind je ze? Eline Leijten (28), die tijdens haar studies bedrijfseconomie en rechten in Rotterdam jarenlang optrad met de Hermes House Band, weet hoe moeilijk het kan zijn en vond het hoog tijd voor een marktplaats voor muzikanten.

Eline: "Het is een hele intransparante, versnipperde markt."

Op haar platform Plugify staan daarom door de wol geverfde professionals en enthousiaste weekendmuzikanten in alle genres en voor elke gelegenheid: of je nou een pianist zoekt voor een intieme setting, een dj die de voetjes van de vloer krijgt. De prijs voor een boeking is meteen te zien en boeken en betalen doe je direct online. Na elk optreden kunnen boeker en artiest elkaar een beoordeling geven.

Voor de technische ontwikkeling van de website wordt Eline ondersteund door prijswinnende webdeveloper Karens Grigorjancs (25). Plugify is meteen ook genomineerd voor de Philips Innovation Award.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen