Eyeopeners10 mrt '16 15:43

De kans om alles te vragen over landbouw-innovatie

Auteur: Karlijn Meinders

Nederland is één van de belangrijkste spelers in de landbouwsector en van onze kennis wordt wereldwijd gebruik gemaakt. Volgende week komen alle slimme groene koppen weer even bij elkaar om ervaringen te delen en bedrijven van advies te voorzien.

Foto: ANP
Foto: ANP

Om ook in het buitenland collega en concurrent goed in de gaten te kunnen houden, zitten er op belangrijke plekken in de wereld Nederlandse landbouwraden: mensen met verstand van zaken, die alle innovaties nauwlettend in de gaten houden en samenwerkingen tussen landen opzetten.

Er zijn succesverhalen genoeg. Bijvoorbeeld dat van Westlandse pionier Cor Pellikaan. Zijn duurzame ophangsysteem voor tomaten- en komkommerplanten, de Qlipr, is inmiddels tot in Japan een groot succes. Of denk bijvoorbeeld aan de trainings-app van Lentiz, waarmee boeren in India via het internet training krijgen.

Alle landbouwraden zijn volgende week tijdelijk terug in het land om op het Agribusiness Seminar hun ervaringen te delen en advies te geven aan bedrijven en ondernemers in Nederland. Daarvoor kun je je nog tot en met morgen opgeven via deze site. Daar vind je ook het volledige programma.

Komende dinsdag spreken we in Eyeopeners met landbouwraad Ton Akkerman in Amerika. Hij kan alles vertellen over de mogelijkheden voor samenwerking tussen beide landen en de nieuwste snufjes die in zijn omgeving worden gebruikt op landbouwgebied.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen