Eyeopeners21 mrt '14 16:51Aangepast op 22 aug '16 16:15

BNR Eyeopeners 24 maart | Virtual reality en drones als postbodes

Auteur: BNR Webredactie

Drones als postbodes, virtual reality als pijnbestrijding. De één is realiteit, de andere is toekomstmuziek in voorbereiding. Maandagavond om zeven uur de antwoorden in BNR Eyeopeners. Presentatie: Marijke Roskam.

Marijke Roskam
Marijke Roskam

Sony presenteerde vorige week een nieuwe virtual-realitybril, bedoeld voor de PlayStation 4. Deze ' Morpheus' moet dé dromen van gamers waarmaken. Maar ontwikkelingen rond virtual reality gaan veel verder dan fun en games. Ook in de zorg wordt al gebruik gemaakt van deze technieken. In de studio Robert Overweg van Triple IT.

#report
Amazon.com begon ermee, niet veel later doken geruchten op dat PostNL er ook mee bezig was: drones voor het bezorgen van pakketjes. Om tal van redenen is dit nog toekomstmuziek, maar feit is dat er bij het NLR in Amsterdam testvluchten worden uitgevoerd. Verslaggever Jigal Krant is voor ons op onderzoek gegaan.

<p><strong> </strong></p> <p><strong>#tuinbouw <br/></strong>In dit programma hebben we het <a href="https://www.bnr.nl/radio/bnr-eyeopeners/624603-1402/bnr-eyeopeners-uitzending-17-februari" target="_blank" title="BNR Eyeopeners | Uitzending 17 februari">eerder</a> gehad over serious gaming, vooral in de zorg. Maar ook de (glas)tuinbouw zit niet stil op dit vlak, en heeft met succes gamificatie ingevoerd om de arbeidsprocessen in glastuinbouw verbeteren. Reden voor ons om<a href="http://www.innovatienetwerk.org/nl/organisatie/persoondetail/64/" target="_blank" title=""> Dewi Hartkamp</a> van <a href="http://www.innovatieglastuinbouw.nl/" target="_blank" title="Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland">SIGN</a> te vragen wat er allemaal wordt geïnnoveerd in deze sector.</p> <p><strong>#4starter</strong><br/><a href="https://mobbr.com/#/" target="_blank" title="Mobbr">Mobbr </a>specialiseert zich in crowdsourcing. Hierbij roepen bedrijven de hulp in van professionals bij het oplossen van problemen. Volgens de ondernemers zou deze markt wereldwijd al goed zijn voor een miljard euro. Onlangs hebben de jongens achter deze startup 275.000 euro opgehaald bij investeringsmaatschappij Randall, waarmee ze forse plannen hebben.</p> <p><strong>Luister elke maandag om 19:00 naar <a href="https://www.bnr.nl/radio/bnr-eyeopeners/" title="">BNR Eyeopeners</a>. Herhaling zaterdagmiddag om 17:00.</strong></p>

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen