innovatienieuws23 jun '14 13:00Aangepast op 25 jun '14 15:54

Innovatie levert Nederland veel geld op

Auteur: BNR Webredactie

Elke euro die wordt uitgegeven aan onderzoek en ontwikkeling leidt op de lange termijn tot een verhoging van het bruto binnenlands product met minimaal 2,30 euro. Dat blijkt uit onderzoek van TNO en het Den Haag Centrum voor Strategische Studies.

Onderzoekers van TNO en het Den Haag Centrum voor Strategische Studies hebben dat naar eigen zeggen voor het eerst aangetoond met berekeningen. "De resultaten bevestigen dat innovatie een kwestie van een lange adem is'', concluderen ze.

De onderzoekers willen aantonen dat investeringen in innovatie nodig zijn voor de toekomst van de Nederlandse economie. Het onderzoek De Staat van Nederland Innovatieland werd woensdag in Eindhoven aangeboden aan de Brabantse commissaris van de Koning Wim van de Donk.

Nederland scoort tot dusver goed op internationale lijstjes over innovatiekracht. In 2012 werd in Nederland in totaal 12,9 miljard euro geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling, waarvan 7,3 miljard euro door bedrijven. Dat is een verbetering vergeleken met vier jaar geleden en boven het Europees gemiddelde, maar nog ver van de doelstellingen van het kabinet in 2020.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen