Philips Nieuws18 aug '14 16:29Aangepast op 18 aug '14 20:20

Philips Hue lux ligt vanaf september in de Apple Store

Auteur: BNR Webredactie

Vanaf september is de Philips Hue lux, die het mogelijk maakt om via smartphone of tablet witte verlichting aan te sturen, verkrijgbaar in de Apple Store. Bij de Hue lux hoort een lichtschakelaar, de tap, die nu al in de Apple store ligt.

Met een druk op de knop kunnen vier van tevoren ingestelde 'lichtscènes' in- en uitgeschakeld worden die eerder zijn ingesteld. De tap heeft geen batterijen nodig en de lamp verbruikt geen energie; een voedingsbron is overbodig. De schakelaar werkt op kinetische energie, die wordt opgewekt wanneer er op de knoppen gedrukt wordt. Het energieverbruik van Hue tap is 0 watt; batterijen of netspanning zijn niet nodig.

De kleine, web-enabled en draadloze schakelaar kan overal in huis gebruikt worden: vanaf een wand, bureau of een handpalm. De tap kan worden ingezet op momenten dat men liever niet een smartphone of tablet gebruikt. Toevoeging van een Hue bridge maakt het mogelijk om maximaal 25 Hue tap-apparaten samen te laten werken en maximaal 50 Hue -armaturen of -lampen te bedienen.

De Hue lux-lampen kunnen bediend worden via de app of Hue bridge, na verbinding met de WiFi van de woning. Ook is de Hue lux compatible met Hue -regelapparatuur, zoals de jawbone-armband. Deze armband voelt aan wanneer iemand 's morgens wakker wordt en schakelt de Hue lux tijdig in.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen