Gezond20 nov '15 11:35Aangepast op 21 nov '15 00:22

21 november | World Healthcare Forum & Afasie

Auteur: BNR Webredactie

Met het World Healthcare Forum worden artsen en onderzoekers over de hele wereld samengebracht om over de toekomst van de gezondheidszorg te praten.

Harmke Pijpers
Harmke Pijpers

Jan Verhoef, emeritus hoogleraar klinische microbiologie aan de Universiteit Utrecht begon een paar jaar geleden met het World Healthcar forum, een platform om gezondheidszorg efficiënter, duurzamer en beter toegankelijk te maken. Dit jaar van 22 tot en met 24 november in Den Haag vindt de tweede editie plaats. Jan Verhoef komt vertellen over de centrale thema's en hoe hij zijn droom van een betere en toegankelijkere gezondheidszorg voor iedereen wil gaan verwezenlijken. Op de website van het World Healthecare Forum vindt u meer informatie over de specifieke thema's

Afasie
Zo'n dertigduizend mensen in Nederland hebben afasie. Deze mensen hebben moeite met praten, schrijven en lezen door een opgelopen hersenletsel. Sandra Wieleart, logopedist en onderzoeker bij Rijndam Revalidatie, schreef het boek 'Status afasietherapie' hierover. Hierin staan de nieuwste ontwikkelingen en technieken om mensen weer hun spraak en daarmee hun stem terug te geven. Ze richt zich niet alleen op de patiënt zelf maar ook op de mensen in de omgeving die vaak niet weten hoe ze ermee om moeten gaan.

BNR Gezond, elke zaterdagochtend van 10.30 tot 11.00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen