Gezond2 okt '15 10:54Aangepast op 3 okt '15 00:04

3 oktober | Intensive Care & Liefde zonder Vlinders

Auteur: BNR Webredactie

Jaren na een Intensive Care opname kunnen er nog klachten zijn

Harmke Pijpers
Harmke Pijpers

Om die patiënten een stem te geven is er de stichting Family and patient Centered Intesive Care(FCIC). Hoe meer artsen en verpleegkundige buiten de IC weten over deze klachten hoe beter ze behandeld kunnen worden. Lorette Gijsbers, IC verpleegkundige en bestuurslid van FCIC en Marike van der Schaaf, Lector revalidatie acute zorg AMC en kerngroeplid  van de FCIC vertellen hoe belangrijk de nazorg is voor deze kwetsbare groep en hoe ze ziekenhuizen zover krijgen om hun beleid aan te passen. Op www.fcic.nl kunt u meer informatie vinden.

Liefde zonder Vlinders
Kinderen worden steeds jonger seksueel actief. Via social media worden ze ook makkelijker het slachtoffer van sexting en loverboys. Daarover schreef Merel van Groningen haar boek 'Liefde zonder Vlinder'. Als ervaringsdeskundige geeft ze voorlichting op scholen en benadrukt ze hoe belangrijk het is kindere op jonge leeftijd voor te lichten over de risico's van social media. 

Bij  het vermoeden van seksueel misbruik kunt u bellen met Hulplijn Seksueel Misbruik: 0900 9999 001, Veilig Thuis: 0800 200 of Korrelatie: 0900 1450. Voor meer informatie en een anonieme chatservice kunt u terecht op de website www.fier.nl.

BNR Gezond,  zaterdagochtend van 10.30 tot 11.00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen