Gezond17 nov '14 18:38Aangepast op 19 nov '14 18:29

Uitzending 18 november | Wordt zorg een merk?

Auteur: BNR Webredactie

De franchise-formule in de zorg neemt toe. Bedrijfsmatig zijn er voordelen, maar waar ligt het voordeel voor de arts?

Harmke Pijpers
Harmke Pijpers

Een van de voordelen van het franchise-model in de zorg is de samenwerking. Samen kennis delen en ontwikkelen. Zorg is geen product. Hoe meet je kwaliteit en kun je je als arts dan nog wel voldoende blijven onderscheiden? Harmke Pijpers praat met Albert Koelewijn, franchise management consultant en directeur van Koelewijn & Partners in Baarn.

En verder. E-Health op je smartphone wordt steeds populairder. We kunnen kiezen uit duizenden APP’s. De BeterAPP is een dagboek waarmee jezelf doelen kunt stellen. Hoe gebruiksvriendelijk is deze app? Harmke Pijpers gaat hierover in gesprek met Mike van Holsteijn, mede-oprichter van Bloei.nl, Leonie Dijkhuizen, hypnotherapeut en eigenaar van HypnoDenHaag, en Benthe, zij is gebruiker van de BETERapp.

Ten slotte Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat geheugentraining een bijdrage kan leveren aan het voorkomen en verminderen van geheugenproblemen bij ouderen. In woonzorgorganisatie Coloriet Lelystad start een pilot met de BrainGymmer verslaggever Harmen van der Veen kijkt mee.

BNR Gezond, dinsdag van 15.00 tot 15.30 uur. Luister ook elke zaterdagochtend van 10.00 tot 10.30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen