Gezond29 okt '13 17:23Aangepast op 30 okt '13 10:29

BNR GEZOND | Rouvoet over tarieven in de GGZ

Auteur: BNR Webredactie

De Geestelijke Gezondheidszorg houdt zijn hart vast over de transitie naar de zorgverzekeraars en de gemeenten de komende jaren. Ook André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) kijkt met gemengde gevoelens naar de toekomst van de GGZ.

André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is het niet eens met de verhoging van de maximumtarieven voor de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De NZa besloot in september de behandeltarieven voor de GGZ in 2014 met een extra 6 procent te verhogen.

In BNR Gezond vertelt André Rouvoet tegen Harmke Pijpers waarom de hoogte van het maximumtarief belangrijk is. Ook liet hij weten dat de verhoging van de tarieven die de NZa wil invoeren ondoenlijk is. Volgens Rouvoet is het nu erg moeilijk om de groei van de zorgkosten in 2014 te beperken tot een anderhalf procent. Inmiddels heeft Zorgverzekeraars Nederland een brief naar de Kamercommissie VWS gestuurd om meer begrip en uitleg te vragen. "Wij sluiten een akkoord met de minister, wij doen ons best, dan moet niet ineens tijdens het spel de regels worden veranderd waardoor de tarieven uit de hand gaan lopen", aldus André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen