Gezond11 feb '14 09:07Aangepast op 11 feb '14 16:03

BNR Gezond 11 februari | 100 procent suikervrij eten. Is dat noodzakelijk?

Auteur: BNR Webredactie

Ons voedsel is volgestopt met suiker. En dat is niet altijd even noodzakelijk. Zeker niet als je daarbij te weinig beweegt. Moeten we suiker uit onze voeding gooien of hebben we het wel nodig?

Glucose, fructose, lactose, dextrose. En dan is er ook nog saccharose of siroop. Zomaar wat benamingen voor suiker. Kun je eigenlijk wel 100 procent suikervrij eten of wordt dat onmogelijk gemaakt door de voedingsindustrie? Harmke Pijpers gaat in gesprek met Carola van Bemmelen, oprichter van SugarChallenge en schrijver van het 100% suikervrij basiskookboek, en Floris Wardenaar, sportdiëtist en onderzoeker HAN sport en bewegen.

BNR Gezond, dinsdag van 15.00 tot 15.30 uur. Luister ook elke zaterdagochtend van 10.00 tot 10.30 uur.

Gerelateerde artikelen