Gezond5 aug '14 10:42Aangepast op 8 aug '14 16:45

Uitzending 5 augustus | Zoutarm eten én MedicalDelta

Auteur: BNR Webredactie

Zout zit overal in ons eten. Maar wat eet je als je zout uit je dagelijkse maaltijd wilt gooien? In het boek Ongezouten Zuiderhoek beschrijven Olga Zuiderhoek en Ingrid Harms de zoektocht naar een zoutarme maaltijd.

Zout
Zout

We krijgen gemiddeld 9 gram zout per dag binnen. Dat zou maximaal niet meer dan 6 gram zout moeten zijn, maar hoe krijg je dat voor elkaar? Harmke Pijpers gaat in gesprek met Olga Zuiderhoek en Ingrid Harms, schrijvers van het boek Ongezouten Zuiderhoek over smaakvolle zoutarme maaltijden, want zoutarm eten is méér dan alleen de zoutpot laten staan.

En verder. Medical Delta is een cluster van universiteiten, opleidingsinstituten, bedrijven en plaatselijke overheden in de provincie Zuid-Holland. Harmke Pijpers gaat in gesprek met Ton van de Steen, hoogleraar biomedische technologie EramusMC en Medical Delta hoogleraar, en Frank Willem Jansen, hoogleraar gynaecologie in het Leids Universitair medisch centrum en Medical Delta hoogleraar, voordelen van de samenwerking tussen artsen en ingenieurs.

BNR Gezond, dinsdag van 15.00 tot 15.30 uur. Luister ook elke zaterdagochtend van 10.00 tot 10.30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen