Gezond30 sep '14 09:32Aangepast op 30 sep '14 15:57

Uitzending 30 september | Stoppen met roken doe je in oktober?

Auteur: BNR Webredactie

Veel mensen zeggen te willen stoppen met roken, maar het lukt ze toch niet. Oktober zou wel eens een goede maand kunnen zijn.

Harmke Pijpers
Harmke Pijpers

Niet iedereen lukt het om te stoppen met roken. Hoe komt dat? Harmke Pijpers praat hierover met Hugo Backx, directeur GGD GHOR Nederland, en Fleur van Bladeren, van KWF Kankerbestrijding. In de maand oktober start een sociale campagne StopTober. Stoppen met je beste vrienden. Gaat dat wel lukken?

verbale agressie
Patiënten worden steeds mondiger. Hoe blijf je ze de baas? Harmke Pijpers gaat hierover in gesprek met Pieternel van Heijst, arbocoördinator RadboudUMC. In het RadboudUMC werken ze met een serious game voor het personeel om zo verbale agressie op de werkvloer bespreekbaar te maken en aan te pakken.

decentralisatie
Verslaggever Laurens Boven sprak met staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid en een aantal wethouders uit de regio Katwijk over de stand van zaken rond de decentralisatie van de zorgtaken.

Want de ene gemeente rekent de bezuinigingen die Den Haag oplegt in de zorg gewoon door aan de patiënten, terwijl de andere gemeente diezelfde bezuinigingen van het Rijk verzacht door eigen gemeente-geld in de zorg te steken. Wat is wijsheid?

BNR Gezond, dinsdag van 15.00 tot 15.30 uur. Luister ook elke zaterdagochtend van 10.00 tot 10.30 uur.

Gerelateerde artikelen