Gezond26 nov '13 11:22Aangepast op 26 nov '13 16:37

BNR Gezond | E-Health: wat levert het echt op?

Auteur: BNR Webredactie

De rol van technologie en internet in de gezondheidszorg groeit. Artsen en verpleegkundigen opleiden is de uitdaging.

Harmke Pijpers gaat in gesprek met Saskia Timmer, directeur Changing Healthcare. E-Health is het toverwoord voor de zorgsector. Wie heeft er het meeste voordeel bij de patiënt, de zorgverlener of toch juist ook de mantelzorger? Hoe pas je E-Health toe op de werkvloer?

Iedereen heeft wel eens een slechte nacht. Vlak voor een congres of drukke dag. Eén of twee nachten slecht slapen is niet zorgwekkend. Worden dat er meer dan kan er uiteindelijk sprake zijn van een slaapstoornis. Harmke Pijpers praat hierover met Taco Bos, mede-oprichter van Centrum Slaapmakend.

Tenslotte Het Beste Zorgidee 2013 van ONVZ. Harmke Pijpers praat met de winnaars Christi Kuiper en Nienke Spaan. Zij hebben een mitella t-shirt bedacht, zodat het gewicht van de gekwetste arm beter wordt verdeeld over de nek en de schouder. En Tjarko Rookmaker vertelt waarom hij de Vakprijs kreeg voor zijn idee om studenten kleine zorgtaken over te laten nemen in de zorg. Als tegenprestatie krijgen de studenten dan credits waarmee ze hun studieschuld kunnen aflossen. www.hetbestezorgidee.nl

BNR Gezond, dinsdag van 15.00 tot 15.30 uur. Luister ook elke zaterdagochtend van 10.00 tot 10.30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen