Gezond18 jan '13 17:26

BNR Gezond | eHealth is er. Nu de praktijk nog!

Auteur: BNR Webredactie

Kan de smartphone net zo nuttige worden voor de arts als de stethoscoop? Twitter-consult, diagnose op afstand en gekoppelde informatiesystemen; we hebben het over eHealth.

eHealth wordt al toegepast, maar nog niet op grote schaal. Versnelling van het gebruik van digitale technologie in de gezondheidszorg is NU nodig. Wat houdt ons tegen?

Over eHealth gaat Harmke Pijpers in BNR Gezond in gesprek met Lisette van Gemert-Pijnen, universitair hoofddocent eHealth, oprichter en coördinator van het centrum voor eHealth Research & Disease management van de Universiteit Twente. En met Bart Brandenburg, voormalig huisarts en nu eHealth specialist bij Medicinfo; Hij stond aan de wieg van eHealth activiteiten als Mijn GezondheidsPlatform en een huisartsenspreekuur op Twitter.

Verder praat Harmke Pijpers met gezondheidswetenschapper van de Erasmus Universiteit, Lucas Goossens. In zijn proefschrift stelt hij vast dat ziekenhuizen vaak denken geld te kunnen besparen door ziekenhuisopnames te voorkomen of te verkorten. Maar thuisverpleging is vaak niet goedkoper, soms zelfs duurder.

BNR Gezond, zaterdag van 10.00 tot 10.30 uur


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen