Gezond3 dec '13 12:16Aangepast op 4 dec '13 11:55

BNR Gezond | Cees Breederveld - Rode Kruis Nederland

Auteur: BNR Webredactie

Water, voedsel, onderdak, kleding en medische zorg behoort tot de eerst noodhulp. Het Rode Kruis biedt deze hulp in binnen- en buitenland. Hoe ziet de toekomst van het Rode Kruis in Nederland eruit?

Cees Breederveld (L) met Paul Rosenmöller in 2006. ANP
Cees Breederveld (L) met Paul Rosenmöller in 2006. ANP

Het Rode Kruis biedt noodhulp aan slachtoffers van een ramp of gewapend conflict. Ook bij een calamiteit in Nederland verleent het Rode Kruis Nederland Eerste Hulp en medische assistentie. Harmke Pijpers gaat in gesprek met Cees Breederveld, directeur Rode Kruis Nederland, over de toekomst van het Rode Kruis in Nederland. Wat maakt een hulporganisatie vitaal en doelgericht?

En verder praat Harmke Pijpers met Rogier Hopstaken, huisarts en onderzoeker van de Point-of-Care test van Saltro. 80 procent van de onderste luchtweginfecties bestaat uit acute bronchitis. Wie last heeft van acuut hoesten krijgt van zijn huisarts vaak een antibioticakuur voorgeschreven. Maar is een antibioticakuur echt nodig? Rogier Hopstaken vertelt dat ook voor kinderen er nu een test wordt ontwikkeld om antibiotica terug te dringen.

BNR Gezond, dinsdag van 15.00 tot 15.30 uur. Luister ook elke zaterdagochtend van 10.00 tot 10.30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen