Humberto Tan15 jan '13 23:08

BNR Humberto Tan | Staat moet SNS redden, rating-teugels aangehaald en kou nekt elektrische auto

Auteur: Marjan van den Berg

Het water staat de SNS Bank opnieuw aan de lippen, zonder nieuwe steun redt de bank het niet. Die steun mag van Brussel niet komen van een bank die al staatssteun ontvangt. Dus zal het erop neerkomen dat de Nederlandse staat opnieuw miljarden moet investeren.

Humberto Tan
Humberto Tan

Nieuwe regels voor kredietbeoordelaars moeten hun macht in Europa inperken. Het Europees Parlement stemt hier na veel gesteggel vandaag waarschijnlijk mee in. Europa is niet blij met de invloed die de rating-bureaus hadden op het verloop van de eurocrisis doordat ze op onverwachte momenten met cruciale afwaarderingen van landen kwamen. Maar wat hebben we aan die nieuwe regels?

Elektrische auto’s
De levensduur van batterijen neemt af naarmate het kouder wordt en daar hebben ook elektrische auto’s last van. Hun actieradius kan zomaar halveren. Verslaggever Harmen van der Veen maakt een testrit in de sneeuw.

Zuid-Europa
Zuid-Europa is op de goede weg en zal binnen 2 à 3 jaar economisch herstel zien. Als er tenminste niet nog meer bezuinigd moet worden. Dat stellen economen van Rabobank. Maar oud-minister van financiën Onno Ruding denkt daar heel anders over.

Gerelateerde artikelen