Humberto Tan17 jan '13 23:56Aangepast op 18 jan '13 02:33

BNR Humberto Tan | Lance Armstrong, loonmatiging en topdrukte voor de Gasunie

Auteur: BNR Webredactie

Vannacht om 3.00 uur werd eindelijk het interview van Oprah Winfrey met Lance Armstrong uitgezonden. Hoe ver ging Lance in zijn bekentenis? Hoe kwam hij over? Hoe zijn de reacties?

Humberto Tan
Humberto Tan

Op BNR hoort u correspondent Reinout van Wagtendonk vanuit de Verenigde Staten, Herman Ram van de Nederlandse dopingautoriteit, wielerkenner Danny Nelissen en sportjurist Marjan Olfers.

De economie is gebaat bij meer koopkracht. Is loonmatiging een goed instrument? Robin Fransman, adjunct-directeur van het Holland Financial Centre, schreef vorige week nog een opiniestuk in de Volkskrant met dezelfde strekking en is juicht het nieuwe standpunt van Asscher toe.  

Gasunie
Dankzij de kou is er topdrukte bij de Gasunie. Het staatsbedrijf dat het aardagsnetwerk beheert, pompte deze week per dag 500 miljoen m gas door de pijpleidingen. Veel meer dan normaal, en bijna net zo veel als het record uit februari vorig jaar. Verslaggever Laurens Boven ging langs bij de Gasunie in Veendam, waar een enorme onderaards gasdepot is gebouwd om de piekbelasting op te vangen.

Elfstedenkoorts
Wie in het weekend op natuurijs wil schaatsen, kan overal terecht. Maar hoe ontwikkelt het ijs in Friesland zich? Aan de gemalen zal het niet liggen, die staan grotendeels uit om het ijs de kans te geven aan te sterken. Hoe staan de sloten en meren ervoor? Daarover komt een ijsprofessor aan het woord.

Gerelateerde artikelen