Humberto Tan22 apr '13 23:31

Roelof Hemmen | Wet staat aanpak cyberaanvallen in de weg, vrouwelijke hormonen in ons drinkwater en hoogopgeleide ambachtslieden

Auteur: Harmen Simon Teunis

Om hackers tegen te houden, moeten we de overheid laten rondsnuffelen op onze computers. Dat blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Om de overheid toegang te geven tot particuliere computers, moet alleen wel de wet worden veranderd.

Roelof Hemmen
Roelof Hemmen

Het is een kwestie van tijd voordat vrouwelijke hormonen terecht komen in ons drinkwater. Daarvoor waarschuwt waterzuiveringsexpert Frans Durieux. Via het riool komen steeds meer hormonen en medicijnen in het oppervlaktewater en bij de drinkwaterzuivering terecht. Oplossingen zijn er wel, maar die kosten veel geld.

Leidse ophef
De deuren van de scholen in Leiden gaan vandaag weer open, maar de politie blijft paraat. Gisteren waren alle mbo en middelbare scholen gesloten, nadat de politie zondag groot alarm had geslagen omdat er op internet werd gedreigd met een schietpartij.

Hoogopgeleide ambachtslieden
Maar liefst 250.000 vakmensen en technisch personeel zijn er nodig in 2020. Maar of mbo's die mensen ook kunnen leveren, is nog maar de vraag. Nog voor de zomer komt de Sociaal Economische raad met een advies over hoe we jongeren enthousiast kunnen maken voor het ambacht. Daarbij komt er steeds meer hulp uit onverwachte hoek: de hoogopgeleiden.

Dat en meer in BNR Roelof Hemmen, van 6.00 tot 9.30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen