Humberto Tan31 jan '13 23:15

BNR Humberto Tan | Grote fondsen korten pensioenen, ambtenaren krijgen zwarte piet en vlas is hot

Auteur: BNR Webredactie

Het zat er al aan te komen maar nu is het officieel: drie grote fondsen gaan in april op hun pensioenen korten. Het gaat om het pensioenfonds van de ambtenaren, ABP, en de metaalfondsen PME en PMT. Dat blijkt uit cijfers van de pensioenfondsen die vandaag naar buiten komen.

Humberto Tan
Humberto Tan

Staatssecretaris Mansveld en minister Schultz gingen door het stof in de Tweede Kamer tijdens het ProRail-debat. Een kritisch rapport over het functioneren van ProRail werd nooit verstuurd naar de Kamer. Dat zou de schuld zijn geweest van de ambtenaren op ministerie van Verkeer. Hoe moet een bewindspersoon verder met de ambtenaren die zo openlijk worden afgevallen?

Vlasvezel
Ze verbouwen al vier generaties lang vlas op de vruchtbare grond van Zeeuws-Vlaanderen. Maar nog nooit liep de handel zo lekker als nu. Ontwerpers, autoracers en huizenbouwers, allemaal willen ze terug naar de natuur. En dus terug naar de vlasvezel als basis voor hun producten. Verslaggever Harmen van der Veen maakte een reportage bij vlasverbouwer Van de Bilt uit Zeeuws-Vlaanderen.

John Kerry
Vandaag wordt de nieuwe Amerikaanse minister van buitenlandse zaken beëdigd. John Kerry is de opvolger van Hillary Clinton. Een portret van een Vietnam-veteraan die groeide van activist tot senator en presidentskandidaat en nu dus tot minister van buitenlandse zaken.

BNR Humberto Tan, elke ochtend van 06:00 tot 09:30 uur


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen