Humberto Tan3 feb '13 23:33

BNR Humberto Tan | Zondebokken, Europropaganda en Knipoog-Kroaten

Auteur: Thijs Baas

Wie moeten er allemaal bloeden voor het debacle bij SNS Reaal? Er is weer een zondebok gevonden, deze keer in de persoon van oud-SNS-topman Sjoerd van Keulen, die tot 2009 CEO was van SNS Reaal.

Humberto Tan
Humberto Tan

Hij stapt per direct op als voorzitter van de Stichting Holland Financial Centre: een samenwerkingsverband van banken, verzekeraars en toezichthouders, dat werkt aan een sterke financiële sector. Maar Sjoerd van Keulen als boegbeeld van zo'n club, dat is niet meer geloofwaardig zei Dijsselbloem gisteren in Buitenhof. Hoogleraar Banking en Finance geeft bij Humberto commentaar op de nasleep van de nationalisering van de bank.

Kijk uit wat u Twittert, want voor het weet bent u in discussie met een ambtenaar in Brussel. Het Europees Parlement gaat namelijk anti-Europa discussies op internet monitoren en zelfs beïnvloeden. Dat schrijven Britse kranten. Bijna twee miljoen euro wordt er uitgetrokken voor de dienst. Best belangrijk dat deze voorlichting wordt gegeven of is het pure propaganda? Een pittig debat bij Humberto hierover.

En Europol komt met namen en rugnummers over matchfixing. Zogeheten Belchinezen die wedstrijden beïnvloeden en waar door middel van gokken fors op wordt verdiend. Vindt dit ook plaats in Nederland? En bij welke clubs dan? Een vooruitblik bij Humberto en verslaggever Harmen van der Veen is later op de ochtend bij de persconferentie van Europol aanwezig. Wedden dat hij de eerste vraag mag stellen?

BNR Humberto Tan, elke ochtend van 06:00 tot 09:30 uur


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen