Humberto Tan19 apr '13 00:33

BNR Rens de Jong | Fred Teeven stapt NIET op, Amerika jaagt op verdachten van Bostonaanslag, Portugal moet zichzeld nog verder financieel uitknijpen om de Trojka tevreden de stellen

Auteur: Harmen Simon Teunis

Na een bizarre marathonzitting in de Tweede Kamer heeft Fred Teeven een motie van wantrouwen overleefd. De zaak rond Aleksandr Dolmatov kostte Teeven bijna zijn staatssecretaris-schap. Bijna 1/3e van de Tweede Kamer steunde de motie van wantrouwen die tegen hem werd ingediend. Maar Teeven zag in de 2/3e die hem WEL steunde voldoende vertrouwen om door te gaan.

Rens de Jong
Rens de Jong

De jacht op de aaanslagplegers in Boston is begonnen; de FBI heeft gisteravond foto´s van twee verdachten van de bomaanslagen bij de Boston-marathon verspreid. Twee jonge mannen met petten EN flinke rugzakken zouden achter de aanslag zitten. De foto's zijn niet haarscherp, maar wel herkenbaar.

Portugal
Portugal krijgt geen geld meer van de trojka zolang de regering in Lissabon niet met een definitief plan komt voor extra bezuinigingen. Dat heeft de trojka - die bestaat uit het IMF, de ECB en de Europese Commissie - geconcludeerd na spoedoverleg met de Portugese regering. Valt er NOG meer geld uit Portugal te persen?

Zorgakkoord
Werknemers in de zorg moeten er TOCH weer rekening mee houden met dat ze GEEN extra salaris krijgen. Werkgevers en werknemers onderhandelen over een zorg-akkoord en bronnen zeggen dat de vakbonden TOCH een nullijn accepteren op voorwaarde dat de werkgelegenheid behouden blijft. Maar was die nullijn niet vorige week in het SOCIAAL akkoord juist van tafel geveegd?

Dat en meer in BNR Rens de Jong, van 6.00 tot 9.30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen