Humberto Tan5 mrt '13 00:30

Humberto Tan | Spyker-topman Muller en de Russische connectie

Auteur: Fleur de Bruijn

Slecht nieuws voor Victor Muller, net op de dag dat hij op het autosalon in Geneve een nieuwe concept Spyker wil showen: de Russische bankier Vladimir Antonov lijkt veel langer en directer betrokken te zijn geweest bij de overname van Saab dan Spyker-topman Muller eerder liet geloven.

Humberto Tan
Humberto Tan

Dat meldt het FD vanochtend. Bij de deal tussen Spyker en Saab eiste de Zweedse overheid en General Motors dat de Rus vertrok als aandeelhouder. Muller kocht Antonov voor miljoenen uit. Geld dat hij leende van...juist Antonov. BNR’s Noud Broekhof is in Geneve en hij doet verslag.

Regionale openbaar vervoer
De uitgaven aan het regionale openbaar vervoer zijn in zes jaar meer dan verdubbeld. Ondanks dat reizigers slechts 5 procent meer kilometers maken zijn de kosten van het regionale openbare vervoer toegenomen met 105 procent tussen 2004 en 2010. Dat blijkt uit een publicatie van SEO Economisch Onderzoek naar het effecten van de marktwerking die in het bezit is van BNR. Betty de Boer van de VVD reageert.

Water over zee
En de Nederlandse marine draagt water over de zee. Grote droogte en een kapotte drinkwaterfabriek zorgen voor een watertekort op Saba. Het eiland wordt nu te hulp geschoten door de Hare Majesteit Pelikaan, dat vandaag met duizenden liters water naar het eilandje vertrekt. Contact bij Humberto Tan met Luitenant ter Zee Eerste Klas Charly Dekker, commandant van het schip.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen