Humberto Tan10 mrt '13 23:18

BNR Humberto Tan | Megaorders dankzij gas, nieuw rapport Deetman, steeds meer alcoholvergiftiging

Auteur: BNR Webredactie

Nederlandse bedrijven hebben voor een contractwaarde van ruim 2 miljard euro aan opdrachten binnen gesleept in Australië. Ze bouwen mee aan een groot gasveld voor vloeibaar gas. Exportkredietverzekeraar Atradius verzekerde een groot deel van die 2 miljard. Bedrijven die profiteren zijn Van Oord en Heerema Marine Contractors.

Humberto Tan
Humberto Tan

Terwijl in Rome alles momenteel draait om het kiezen van een nieuwe paus, draait het in de Nederlandse Katholieke Kerk vandaag vooral over de presentatie van opnieuw een rapport over seksueel misbruik. De Commissie Deetman deed het afgelopen jaar onderzoek naar het misbruik van meisjes in de kerk. Het Vrouwenplatform Kerkelijk Kindermisbruik kijkt op BNR alvast vooruit.

Alcoholvergiftiging
Steeds meer jongeren belanden op de Spoedeisende Hulp met een alcoholvergiftiging. In 2011 noteerden de ziekenhuizen 3100 gevallen. Een jaar eerder waren dat er nog 2300. Vooral jongens tussen de 15 en 19 jaar gaan zich te buiten aan grote hoeveelheden alcohol.

Verhuisdoos
Het lijkt een missie die gedoemd is te mislukken, maar Peter-Jan Hulsebosch is ervan overtuigd dat hij met zijn nieuwe bedrijf BeeBoxx goud in handen heeft. Uitgerekend midden in de huizencrisis brengt Hulsebosch een nieuw type verhuisdozen op de markt. Van gerecycled plastic. Die gaan veel langer mee dan de 30 miljoen kartonnen dozen die jaarlijks in Nederland worden verbruikt.

Dat en meer in BNR Humberto Tan, van 6.00 tot 9.30 uur op BNR Nieuwsradio.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen