Humberto Tan25 apr '13 00:19

BNR Roelof Hemmen | Nog geen steun voor zorgakkoord, Weekers over de oldtimer-deal en de economische X-Factor

Auteur: Fleur de Bruijn

Het kabinet heeft de benodigde steun voor het zorgakkoord nog niet binnen. Dat bleek gisteravond tijdens het zorgdebat. Het kabinet heeft de steun van oppositiepartijen nodig om het plan door de Eerste Kamer te loodsen en doet daarom concessies. Zo is de nullijn voor zorgpersoneel definitief van tafel.

Roelof Hemmen
Roelof Hemmen

De oppositie was woensdag kritisch over het akkoord dat minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) eerder op de dag sloten met werkgevers en werknemers in de zorg. BNR volgde het debat.

Oldtimer-alliantie
Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën heeft alsnog een akkoord gesloten met de oldtimer-alliantie over de motorrijtuigenbelasting op oldtimers. Met het nieuwe plan haalt Weekers 28 miljoen euro minder op dan eerder begroot. Hij reageert zelf in de uitzending.

Economische X-Factor
De aanstaande koning, belangrijke economen en een scheidend directeur. Het zijn de namen die staan op de gastenlijst van het afscheidsseminar van Coen Teulings. Het is het laatste optreden van Teulings, het Centraal Plan Bureau mag op zoek naar een nieuwe directeur. Wie heeft het in zich om de hoofdeconoom van Nederland te worden?

Dat en meer in BNR Roelof Hemmen, van 6.00 tot 9.30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen